Na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije ponovo otvoren granični prelaz Rabe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Niske Vesti
Podelite vest

Na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije, juče je u organizaciji Regionalne saradnje Evroregije Dunav–Kriš–Moriš–Tisa (DKMT) privremeno ponovo otvoren granični prelaz kod sela Rabe posle dve godine kada je bio zatvoren zbog pandemije korona virusa.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić rekao je da je vreme pandemije pokazalo koliko je važna dobrosusedska pomoć, a da su primeri konkretne saradnje u regionu to i dokazali.

Ćurčić je podsetio da Evroregija DKMT u novembru obeležava 25 godina od osnivanja, tokom kojih je trasirana saradnja tri susedne države u brojnim oblastima.

“Zajednički put razvoja Evroregije svih ovih godina doprineo je kvalitetu života stanovništva i smanjenju ekonomskih razlika. U isto vreme, sve specifičnosti i bogatstvo različitosti negovani su i unapređivani upravo putem saradnje sa susedima”, kazao je Ćurčić.

Predstavnik rumunske Županije Timiš Kristijan-Alin Mos kazao je da je cilj država da u okviru Evroregije DKMT zajednički rade na definisanju prioriteta i realizaciji ciljeva koji će omogućiti bolji život građanima.

Potpredsednik samouprave mađarske Županije Čongrad, Čanad Polnar Erš rekao je da su i u ovom teškom vremenu regioni u okviru DKMT saradnje uspešno radili na zajedničkim projektima.

Po otvaranju granice, u Novom Kneževcu je održana sednica Skupštine Regionalne saradnje Evroregije DKMT, uručene su nagrade “Istaknuti u DKMT” za najbolje projekte te evroregije i priređen je kros na kojem je učestvovalo po 20 devojčica i dečaka iz tri okolna sela.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x