Musaka od onoga što se nađe u zamrzivaču

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Živela zimnica, zamrzivači i sve ostale kućne zalihe – kliču ovih dana svi oni koji se drže naše tradicije u ishrani koja podrazumeva, ako ne svinjče ili tele u zamrzivaču, ono bar džak-dva pečene, seckane, upržene i sveže paprike, gajbu-dve paradajza ucelo ili poluprerađenog i po koju kesu boranije, graška, tikvica, karfiola i ostalog povrća i voća, kao i pun špajz ili podrum konzervisanog voća i povrća.

Skučenih mogućnosti – čitati, uz smanjen izbor namirnica, snalazimo se ovih dana kako znamo i umemo, ne želimo li da dane provodimo u redovima ipred marketa, u strahu da će nas zaskočiti korona.

Recept koji sledi nastao je po principu: šta se našlo u zamrzivaču. Trebalo je da bude sos za špagete, ali je na kraju ispala vrlo ukusna, mada malo sirotinjska musaka.

Dakle, izdinstala sam glavicu crnog luka pa dodala šaku mlevene junetine – možda 250 gr, još malo prodinstala, stavila nekoliko grama ljutkaste aleve i kašičicu kurkume pa dodala baren karfiol iseckan na deblje listove, jedno 400gr. Prelila sam umućenim jajetom i jogurtom, čemu sam dodala šoljicu vode. Zapečeno u rerni… prste da poližeš.
Komotno možete dodati i šoljicu pirinča, možete i njega prethodno poluobariti.

Služiti uz salatu iz špajza: neke od paprika koje smo jesenas spremali na milion dovitljivih načina, kisele krastavčiće, paradajz iz flaše u koji je naseckan crni luk, barenu suvu papriku sa prazim ili belim lukom…

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x