MUP: Uhapšen učenik koji je pucao iz očevog pištolja na učenike i obezbeđenje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Zbrinjavanje povređenih je u toku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave.

Policija je odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.

Strahuje je se da čuvar nije jedini koji je stradao i da među poginulima ima i dece.

Po nezvaničnim podacima, a pisanju medija, dečak star 14 godina pucao je iz dva pištolja na sve koji su mu bili na putu.

Update 10.12

Na lice mesta su stigle kontradiverzione ekipe, a u jednoj učionici, tačnije u kabinetu za istoriju, pronađen je ranac u kom je bio pištolj, kao i tri flaše sa zapaljivom tečnošću. Nije poznato kome pripada taj ranac.

Na licu mesta nalazi se i ministar prosvete Branko Ružić.

10.21.

Devojčica koja je ranjena jutros u oružanom napadu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beogradu nalazi se u životnoj opasnosti, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS). Kako je naveo RTS, ona ima povrede glave i nalazi se na operaciji u bolnici u Tiršovoj ulici. Troje dece je prebačeno u Tiršovu, od kojih dvoje sa prostrelnim ranama i oni, prema prvim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

10.26.

Policija je trakom ogradila ulaz u školu “Vladislav Ribnikar” u kojoj je jutros došlo do pucnjave i koliko se vidi propušta roditelje da izvedu svoju decu. Policija proziva roditelje po odeljenjima u koja idu njihova deca, a neki od roditelja plaču i grle decu, javlja reporter agencije Beta sa lica mesta. Kraj ulaza parkiran je policijski kombi na kojem piše “forenzika” i kola hitne pomoći. Ulaz u školsku zgradu ogradjen je trakom na kojoj piše “pažnja, opasnost” tako da zgradi ne može da se priđe bliže od dvadesetak metara. Pored zgrade je veliki broj policajaca i medijskih ekipa.

Po nezvaničnim informacijama inicijali dečaka koji je pucao školi na Vračaru su K.K. i ima 14 godina.

10.31.

Dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra u Beogradu, kaže za Danas da su u njihovu ustanovu dovezeni nastavnica i troje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

“To je sve što u ovom času mogu da vam kažem”, rekao je on za Danas.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x