MPŠV DONELO „PRAVILNIK O DOPUNAMA PRAVILNIKA O MERAMA BEZBEDNOSTI U LOVU“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixaby.com; ilustracija
Podelite vest

Kako su se u prethodnom periodu sporadično dešavale povrede u lovu, a da pojedini korisnici lovišta nisu osigurali svoje članove, kao i veliki problemi nastali od šteta od divljači na usevima i u saobraćaju, ovakve situacije dovodile su korisnike lovišta do finansijskih izdataka koji otežavaju rad udruženja, kažu u Lovačkom savezu Srbije.

“Rešenje ovih problema moguće je jedino osiguranjem lovaca od nesrećnog slučaja- nezgoda u lovu, kao i osigurenjem korisnika lovišta od šteta od divljači na usevima i u saobraćaju. Ministarstvo polljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, je u vezi sa tim donelo „Pravilnik o dopunama Pravilnika o merama bezbednosti u lovu“, koji je objavljen u Službenom glasniku br. 41 od 23.04.2021”, kažu u LSS-u.

Lovački savez Srbije zajedno sa ostalim savezima radi na pronalaženju rešenja i ponude kolektivnog osiguranja korisnika lovišta, koje će u naredom periodu biti predloženo svim korisnicima lovišta koji su direktni članovi LSS ili članovi pokrajinskog i regionalnih saveza. Dok će za korisnke lovšta koji nisu članovi ni jednog saveza ova ponuda biti omogućena po posebnim uslovima.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x