Momirović: Odmah se mora sanirati šteta od poplava u Gornjem Milanovcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ministarstvo građevinarstva/Đ.K.
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je danas u Gornjem Milanovcu da su u tom području poplave, izazvane izlivanjem reke Kamenice, uništile dva mosta, a da je jedan oštećen i da se odmah mora sanirati šteta, saopštio je njegov Kabinet.

Momirović je posle obilaska oštećene infrastrukture u tom gradu rekao da moraju da se nastave radovi na uređenju vodotokova reka kako ne bi bilo takvih problema.

Dodao je da će resorno ministarstvo pomoći i opštinama Požega i Čajetina gde su velike poplave oštetile putnu infrastrukturu i domove građana.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Кovačević koji je sa Momirovićem obišao oštećenu infrastrukturu rekao je da je u ovom trenutku najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava i da su sve nadležne službe reagovale izuzetno brzo.

“Više kuća je pod vodom i u narednim danima naše komisije će utvrditi štetu”, rekao je Кovačević.

Posle izuzetno obilne kiše 12 . juna u ranim jutarnjim satima izlila se reka Кamenica u opštini Gornji Milanovac, a zbog stanja na terenu proglašena je vanredna situacija na teritoriji MZ Družetići i Bogdanica.

Momirović je pre dolaska u Gornji Milanovac obišao oštećene puteve i srušeni most u Miokovcima na teritoriji grada Čačka i zaključio da zbog ozbiljnih sredstava koja su investirana u infrastrukturu kao i regulisanju vodotokova reka na široj teritoriji grada Čačka, vremenske nepogode nisu napravile veća oštećenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x