Ministar: Vakcinacija je obavezna zbog zaštite a ne da bi se Djoković ucenjivao

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Facebook Australian Open
Podelite vest

Ministar sporta države Viktorija Martin Pakula rekao je danas da je obavezna vakcinacija protiv korona virusa za učesnike Australijan opena uvedena kako bi se zaštitila zajednica, a ne u cilju ucene prvog tenisera sveta Novaka Djokovića. Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni saopštili su da svi učesnici moraju biti vakcinisani, a tu odluku kritikovao je otac prvog igrača sveta, Srdjan Djoković, rekavši da se radi o uceni.

“Ako ste gostujući strani teniser ili gostujući sportista bilo koje vrste, radi se o vašoj odgovornosti prema zajednici u kojoj ste dočekani. I zbog toga tražimo od medjunarodnih teniskih zvezda da poštuju iste zahteve kao i stanovnici Vikotrije. Ne radi se o uceni, već da osiguramo da će zajednica biti zaštićena”, rekao je Pakula australijanskim medijima, preneo je Skaj.

Djoković je nedavno rekao da ne želi da otkrije da li se vakcinisao, pošto je to privatna stvar.

“Želim da bude jasno da se ja zaista nadam da će Novak Djoković biti vakcinisan i da će igrati na Australijan openu. Ali, ako odluči da to ne uradi, to je njegova stvar”, dodao je ministar.

Djoković je rekorder Australijan opena sa devet titula, uključujući i prošlogodišnju. On sa po 20 grend slem trofeja deli rekord sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Prvi teniser sveta nedavno je rekao da nije siguran da li će igrati u januaru u Melburnu i da nije u kontaktu sa organizatorima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x