MILETIĆ U MINISTARSTVU ZDRAVLJA: Hitna pomoć u malim sredinama je prioritet! (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: USS
Podelite vest

Radna grupa za izradu Predloga mera za unapređenje rada hitne medicinske pomoći na teritoriji Srbije je održala sastanak u Ministarstvu zdravlja na kome je bilo reči o konkretnim koracima ka unapređenju rada Hitne pomoći.

Narodni poslanik i zamenik predsednika Radne grupe, Milija Miletić, je istakao na sastanku da je neophodno formirati Službu hitne medicinske pomoći i u opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika.

“Opštine koje imaju manje od 25.000 stanovnika, prema pravilniku, nemaju pravo na hitnu pomoć. Takvim opštinama treba pomoći jer u njima živi pretežno staračko stanovništvo, i potreba za hitnom pomoći je zbog toga i veća. Neophodno je formirati Službu hitne medicinske pomoći i u takvim sredinama”,  izričit je Miletić.

Kako Miletić kaže, na sastanku je razmatrano o konkretnim koracima koji bi unapredili rad hitne medicinske pomoći na teritoriji Srbije.

Sastankom je predsedavao predsednik Radne grupe i pomoćnik ministra zdravlja dr Jugoslav Kelečević, a prisustvovali su: predsednik Pokreta „Pravo na život – Meri“ Dejan Zejnula, dr Miodrag Branković iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš, načelnica Službe hitne medicinske pomoći Negotin dr Aleksandra Paunović, direktor Doma zdravlja u Svrljigu dr Dejan Antić i advokat Dušanka M. Jovanović Šunjara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x