Mihajlović: Država stoji uz EPS, prioritet pripreme za zimu i postavljanje EPS-a na zdrave noge

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ministarstvo rudarstva/Zoran Petrović
Podelite vest

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da država stoji uz Elektroprivredu Srbije (EPS), te da je prioritet priprema za zimu, kao i postavlajnje tog javnog preduzeća na “zdrave noge”.

“EPS je najvažniji energetski subjekt, od koga presudno zavisi energetska bezbednost Srbije. Država stoji uz EPS, pred nama je veliki posao da se spremimo za zimu, a istovremeno treba da se uradi sve da EPS u 2023. godini bude na zdravim nogama”, kazala je ona nakon sasatanka sa poslovodstvom EPS-a, predvođenih v.d. direktorom Miroslavom Tomaševićem, objavilo je ministarstvo.

Kako je dodala, važno je da postoji i jasan plan kad je reč o investicijama, kao što su reverzibilne hidroelektrane “Djerdap 3” i “Bistrica”, novi kapaciteti iz OIE, kako bi država bila energetski bezbedna u narednim decenijama.

V.d. direktora EPS Miroslav Tomašević informisao je ministarku o proizvodnji i stanju na deponijama uglja, proizvodnji električne energije u termoelektranama i hidroelektranama, kao i planiranim remontima i spremnosti EPS-ovih kapaciteta za zimu.

Predstavnici EPS-a su istakli i “opredeljenost EPS-a da dugoročno radi na razvoju zelene energije”, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku su razmatrani i planovi EPS-a u vezi sa investicijama u izgradnju novih kapaciteta, gde je ocenjeno da je potrebna veća saradnja, posebno kad je reč o velikim projektima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x