Mali: Do sada se za besplatne vaučere prijavilo 121.000 građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se do sada za besplatne vaučere za odmor u Srbiji prijavila 121.000 građana, među kojima je oko 65.000 penzionera i oko 37.000 nezaposlenih.

Gostujući na televiziji Pink, Mali je naveo da dodela 200.000 besplatnih vaučera predstavlja podršku turizmu u Srbiji.

“Hoteli u Srbiji su puni. U prvih pet meseci ove godine imamo 70 odsto turista više nego prošle godine što je ogroman priliv za srpski turizam. To su i radna mesta, prilivi od poreza na dodatu vrednost, tako punimo budžet”, naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

Mali je kazao i da po pitanju osnovnih životnih namirnica, Srbija “ima svega, čak i za izvoz u regionu”.

“Pogledajte cenu gasa i struje, otišle su u nebo, a kod nas se još uvek ništa ne menja, a i cena goriva se kontroliše. Smanjili smo i akcizu na gorivo 20 odsto, 30 miliona evra je to manje u budžetu, dakle, radimo sve da smanjimo posledice krize”, rekao je ministar.

Najavio je da će razgovori predstavnika sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne zarade početi 15. avgusta, te da će se, ako dogovora ne bude, Vlada uključiti u razgovore 1. septembra.

“Ako dođe do povećanja miniminalne zarade, u potpunosti ćemo rasteretiti poslodavce kroz smanjenje nekih doprinosa i kroz povećanje neoporezivog dela dohotka”, dodao je ministar.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x