Makron optužio Rusiju da je jedna od poslednjih kolonijalnih carskih sila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FILE - French President Emmanuel Macron speaks during a press conference after a NATO summit, June 30, 2022 in Madrid. French President Emmanuel Macron arrives in Yaounde, the capital of Cameroon, late Monday July 26, 2022, to begin his three-day tour to this central African nation as well as Benin and Guinea Bissau. (AP Photo/Christophe Ena, File)
Podelite vest

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) optužio je Rusiju da je “jedna od poslednjih kolonijalnih carskih sila” pošto je pokrenula “teritorijalni rat” u Ukrajini.

“Rusija je pokrenula ofanzivu protiv Ukrajine, to je teritorijalni rat za koji se mislilo da je nestao sa tla Evrope. To je rat od početka 20. veka, čak i 19. veka. Govorim na kontinentu Afrike koji je pretrpeo kolonijalne imperijalizme”, rekao je Makron novinarima u Beninu gde se nalazi u poseti.

Makron je posle sastanka sa predsednikom Benina Patrisom Talonom (Patrice) rekao da je “Rusija jedna od poslednjih kolonijalnih carskih sila” jer je odlučila da upadom u susednu zemlju brani sopstvene interese.

Francuski predsednik koji se nalazi na turneji po afričkim zemljama, rekao je da je Rusija započela “novu vrstu hibridnog svetskog rata”.

“Ona (Rusija) odlučila je da su informacije, energija i hrana vojni instrumenti u službi imperijalističkog rata protiv Ukrajine”, rekao je Makron.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x