Lutovac: Oliver Ivanović smetao je onima koji sukobe i napetost koriste u političke svrhe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zoran Lutovac, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je da je lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović, koji je ubijen u severnom delu Kosovske Mitrovice na današnji dan pre pet godina, smetao svima koji sukobe i napetosti žele da koriste u političke svrhe.

Lutovac je za televiziju Nova S kazao jutros da se ne sme dozvoliti da se zaboravi to što se desilo Ivanoviću, navodeći da su u njega pucali oni “koji se slobodno mogu nazvati pripadnicima organizovanog kriminala”.

“Da je neko neorganizovano, spontano, to uradio, odavno bi bio uhapšen. A definicija organizovanog kriminala je da je to spoj kriminala i politike”, rekao je Lutovac.

Istakao je i da postoji mnogo osumnjičenih, ali da pitanje ko je ubio Ivanovića još uvek nije razrešeno.

“Suština je da je Oliver Ivanović ‘dole’ bio glas razuma, da je bio čovek koji je na jednoj strani branio srpsko stanovništvo tamo, a sa druge strane bio čovek dijaloga, koji je hteo da se stvari rešavaju u opštu, javnu korist i kao takav je smetao svima koji sukobe i napetosti žele da koriste u političke svrhe”, ocenio je Lutovac.

Prema njegovim rečima, vlast koja je u Srbiji gotovo 11 godina “jedno priča, a drugo radi i očigledno je da tenzije koristi u političke svrhe”.

“Tu nije u pitanju samo dizanje tenzija u odnosima sa Prištinom, nego sa svim susedima. Ovo je vlast koja pokušava da stvara jednu vrstu homogenizacije unutar društva, prikazujući da smo ugroženi spolja i iznutra”, kazao je Lutovac.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović s više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu pogođen je u leđa i ubijen na današnji dan pre pet godina ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x