LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Balinta Pastora, jednog od lidera Saveza vojvođanskih Mađara, da se pokloni stradalima u Novosadskoj raciji i prestane da izjednačava žrtve i zločince.

“Gospodin Pastor bi morao da zna da je fašistička okupacija Novog Sada i Bačke u toku Drugog svetskog rata za posledicu imala smrt 20.000 naših sugrađana”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Hortijevi fašisti ubijali su građane Novog Sada i Šajkaške, samo zbog pogrešnog imena i prezimena, hrama u kojem se mole Bogu ili političkog stava. Balint Pastor je postao pobornik istorijskog revizionizma koji, nažalost, sve više dominira na našim prostorima. On je zagovornik nekakve teze o „pomirenju Srba i Mađara“. Srbi i Mađari se nikada nisu ni svađali, a sukob postoji samo na relaciji zločinac-žrtva. Tu pomirenja nikada ne može i neće biti”, stoji u saopštenju koje je potpisao Marko Lutkić član Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

“Gospodin Pastor mora da shvati da neće biti spomenika ljudima koji su ubijali Novosađane i građane drugih delova Bačke. Toj sramoti u Novom Sadu nema mesta! Umesto što širi opasan istorijski revizionizam i brani neodbranjivo, Balint Pastor bi morao da uzme olovku i papir i napiše zahtev čelnicima Mađarske da se spere još jedna velika bruka sa imena ove države. Da se ukloni bista ratnog zločinaca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta!”, zaključuje se u saopštenju LSV.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x