Konstrakta sa engleskim titlom: So what do we do now?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal video printscreen
Podelite vest

Da bi  i evropska javnost bolje razumela poruku Ane Đurić Konstrakte u kompoziciji “In corpore sano” koja će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem najvećem evropskom muzičkom takmičenju Pesmi Evrovizije, pesma je titlovana na engleski jezik. Za samo nekoliko dana spot je videlo više od 6 miliona ljudi.

Umetnica mora biti zdrava, jer nema zdravstveno osiguranje. Šta ćemo s tim kada se u zdravom telu nađe tužna, očajna duša, pitanje koje je Konstrakta postavila našoj i evropskoj javnosti u umetničkom performansu kompozicije za koju je pisala tekst i bila koautor muzike.

Komentari na pesmu “In corpore sano”, a ima ih preko 20 hiljada, kreću se od “genijalno” do “sramota”.

Ono što je evidentno je da je Ana Đurić Konstrakta uspela da skrene pažnju javnosti kao ni jedan izvođač do sada.

Njen nastup na Beoviziji bio je glamurozan u svojoj jednostvanosti, pa ko je shvatio – dobro je, ko nije – isto dobro.

Za scenografiju je potrošila 300 dinara koliko je koštao lavor (na portalu Kupujem – prodajem). U  lavoru tokom izvođenja pesme pere ruke (osvrt na panedmiju korona virusom), a doktorsko belo odelo kupila je u second handu u komšiluku.

Tim jednostavnim nastupom i gotovo hipnotičkim pogledom u kameru, uspela je da zaseni koreografije, scenorgrafije i kostime koji su u prethodnim godinama viđani na ovom muzičkom festivalu.

Oni koji su u Srbiji shvatali građanski aktivizam protkan kroz kompoziciju “In corpore sano”, navijaće iz sveg srca da 12. maja u Torinu i cela Evropa shvati Konstraktinu poruku.

Poslednja strofa pesme otpevana je na latinskom jeziku (ne slučajno, jer je ovo jezik medicine), pa mnogima nije bilo jasan kontekst. A zapravo je direktno skretanje pažnje jna porast mentalnih oboljenja kod nas i u svetu.

Da bi se kompozicija približila Evropi, Konstraktin nastup titlovan je na engleski jezik i od 4. marta, kada je objavljen, ima preko 6 miliona pregleda.

Because an atrist – she has to be healthy!

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x