Jovanović (Novi DSS): Svako produbljivanje saradnje sa Rusijom je dobro

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je svaka saradnja sa Ruskom federacijom i svako produbljivanje saradnje ne samo na političkom nivou već i na ekonomskom i vojnotehničkom dobra stvar za Srbiju.

“Ako pravite plan redovnih konsultacija za period od dve godine, mislim da to više ide u prilog tome da neće biti sankcija Rusiji nego da će ih biti. I mislim da je to ispravan stav”, izjavio je list Danas Jovanović.

On je povodom saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Srbije da su šefovi diplomatija Rusije Sergej Lavrov i Srbije Nikola Selaković potpisali u Njujorku Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine, rekao da je to dobar potez.

Upitan da li ovaj sporazum znači da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, Jovanović je odgovorio da je to pitanje za vlast.

“Tumačenje poteza vlasti ostavljam za sebe jer u njihovim potezima ima ponešto za svačiji ukus”, ocenio je predsednik Novog DSS-a.

Na pitanje za čiji je ukus potpisivanje sporazuma, Jovanović je rekao da je to državni interes u skladu sa onim kako ga on doživljava.

“Mislim da to više ide u prilog tome da neće biti sankcija nego da će ih biti. I mislim da je to ispravan stav ne samo iz razloga poštovanja samih sebe, nego iz krajnje objektivnih interesa, energetske bezbednosti i procesa snabdevanja gasom”, zaključio je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x