Jednočinke otvaraju pozorišnu sezonu u pozorištu u Milanovcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Milanovačko pozorište
Podelite vest

 “Medved”, “Tragičar od nevolje” i “Prosidba”Antona Pavloviča Čehova najizvođenija i u proteklih deset godina višestruko nagrađivana predstava koju je na scenu postavio reditelj Branko Knežević, u petak, 7. oktobra na maloj sceni otvoriće pozorišnu sezonu 2022/23 Milanovačkog pozorišta.

Predstava je delom adaptirana i ima novi sjaj. Prožeta je humorom i blagom ironijom. U jednočinkama nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule, već komičnih situacija karakterističnih za obične ljude, saopštili su iz pozorišta u Milanovcu.
U predstavi igraju: Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković (Prosidba), Viktor Vujić, Tamara Milovanović i Branko Knežević („Medved“), Viktor Vujić / Đorđe Petrović i Predrag Lošić (“Tragičar od nevolje”). Kostime je osmislila Biljana Knežević, majstor scene je Milan
Aćimović, a ton i svetlo potpisuju Goran Dragutinović.
Početak  je u 20 sati.
Na repertoaru Milanovačkog pozorišta tokom oktobra biće i predstava “Dr Šuster” (13, 20. i 27. oktobar).
A povodom 100 godina od proglašenja Rudnika za vazdušnu banju, poslednje sedmice oktobra, Milanovačko pozorište će u Domu kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku premijerno izvesti predstavu “Žigosana”. Predstava govori o životu Desanke Dese Dugalić, prvakinje Narodnog pozorišta koja je svojevremeno imala vilu na Rudniku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x