Hapšenja u Leskovcu zbog malverzacija u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP
Podelite vest

Odgovorno lice Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu J.M. (61) i tržišni inspektor P.S. (61) uhapšeni su danas zbog sumnje da su odogovorni za malverzacije u dodeli subvencija za zapošljavanje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi u saopštenju, zbog sumnje na trgovinu uticajem uhapšeno je i odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje M.Dj. (36) kao i J.Dj. (29) koja se tereti za trgovinu uticajem u pomaganju.

Policija sumnja da je P.S. podstrekao osumnjičenog J.M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M.Dj. za dodelu 250.000 dinara subvencija za zapošljavanje iz kategorije teže zapošljivih za 2022. godinu.

P.S. je, kako se sumnja, od osumnjičenog M.Dj. na osnovu prethodnog dogovora primio 200 evra koje mu je na ruke predala J.Dj.

Osumnjičenima P.S. i J.M. odredjeno je zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M.Dj. i J.Dj. privedeni u tužilaštvo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x