Hapšenja u Domu zdravlja Kovačica zbog izdavanja lažnih potvrda o vakcinaciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije i policije u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, uhapšeni su odgovorno lice Doma zdravlja “Кovačica” P. V. (59), zaposleni u Domu zdravlja S. S. (33) i D. S. (53), zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Zaposlena u Domu zdravlja M. R. (45) uhapšena je zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog položaja, a D. M. (54), S. M. (26), A. M. (20), S. G. (64) i N. G. (64) zbog sumnje da su falsifikovali isprave.

Sumnja se da je P. V., kojem su pomogli S. S. i D. S, fizičkim licima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu.

Zatim je, kako se sumnja, P. V. naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka “e-vakcine” kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše. Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x