Gimnazijalka iz Niša svojim anđeoskim glasom stigla do američkog Berklija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Una Dimitrijević
Podelite vest

Zahvaljujući svom anđeoskom glasu i izuzetnom daru za muziku, učenica drugog razreda gimnazije „Stevan Sremac“ u Nišu Una Dimitrijević otputovaće ovog leta u Sjedinjene Američke Države i usavšavaće svoj talenat na Berkliju, jednom od najprestižnijih univerziteta u svetu.

Mlada Nišlijka ispunila je stroge kriterijume kako bi dobila punu stipendiju i bila među grupom mladih ljudi iz čitavog sveta koji će na Berkliju provesti oko mesec i po dana.

„Za to vreme imaćemo časove pevanja, časove teorije muzike, radionice na kojima ćemo učiti da pišemo pesme i da ih produciramo. Najradije pevam pop, ali tamo ću moći da učim da pevam i džez, soul, arenbi i druge žanrove“, rekla je Una.

Ova izuzetno talentovana devojčica do sada je osvojila brojne nagrade na muzičkim festivalima i takmičenjima u našoj zemlji i inostranstv, ali ističe da joj odlazak na Berkli predstavlja do sada najveći uspeh.

„Počela sam da pevam sa sedam godina, kada sam prvi put učestvovala na festivalu „Majska pesma“ i pevala sam u horu „Čarolija“. Nakon toga moje interesovanje za muziku primetila su moji roditelji i upisala sam nižu muzičku školu, a potom su sam imala privatne časove pevanja.Sa devet godina pevala sam u Pinkovim „Zvezdicama“, a nakon toga na brojnim festivalima širom Evrope“, navela je Una.

Tokom boravka u Španiji 2019. godine, dodala je, primetila je poznata italijanska pevačica Ana Oksa i predložila joj da učestvuje na festivalu „Sanremo junior“.

„Nastupila sam u revijalnom delu jer sam tada imala 14 godina i prekoračila sam starosnu granicu, ali učestvovanje na tom festivalu za mene je bilo novo iskustvo, jer sam prvi put pevala u pratnji orkestra. Na tom festivalu upoznala sam članicu žirija iz Amerike, kojoj se moj glas veoma dopao i predložila da kod nje imam privatne časove. Od januara 2021. godine sam zaista krenula sa časovima kod nje i to se pokazalo fenomenalno. Napredovala sam, unela je novine u moju tehniku pevanja. Upravo mi je ona predložila da se prijavim za letnji program na Berkliju“, istakla je Una.

Prijava za Berkli, dodala je, između ostalog je podrazumevala da pošalje dve pesme koje je pevala na engleskom jeziku, a odgovor univerziteta je bio da će im „biti zadovoljstvo da rade sa njom“.

„Imam punu podršku roditelja za to što radim i verujem da ću se i nakon završetka srednje škole baviti muzikom, pre svega pevanjem. Verovatno ću biti prva u našoj porodici koja će se profesionalno baviti muzikom. Moji mama i tata su pravnici, tata predaje na Pravnom fakultetu u Nišu, a mama na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, ali meni pravo nije tako zanimljivo da bi se njime bavila“, rekla je Una i dodala da je talenat za pevanje nasledila od majke i njene familije.

Dodala je da, osim što voli da peva, voli i da svira klavir i uči strane jezike. Govori engleski, nemački i španski i pomalo francuski, a uči italijanski. Prošle godine, provela je mesec dana na školovanju u Španiji kako bi dodatno usavršila jezik i tamo je naučila da živi samostalno, tako da joj odlazak u Ameriku sada neće teško pasti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x