Gerovac: Srpska policija preduzela sve u potrazi za nestalim mladim Splićaninom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Beogradske rs YouTube printscreen
Podelite vest

Pomoćnik generalnog direktora hrvatske policije Antonio Gerovac izjavio je danas da je srpska policija preduzela sve u potrazi za nestalim Splićaninom Matejom Perišem i da, prema dosad prikupljenim podacima, ništa ne ukazuje da je njegov nestanak povezan s bilo kakvim nasiljem.

“Ono što je dosad prikupljeno ne pokazuje da je njegov nestank bilo kako povezan s nekom nasilnom radnjom”, rekao je Gerovac koji je načelnik uprave kriminalističke policije, na konferenciji za novinare posvećenoj dvodnevnom boravku delegacije hrvatske policije u Beogradu.

On je najavio da će u narednom periodu hrvatska policija razgovarati sa prijateljima nestalog mladića isključivo da bi se pojasnile odredjene stvari vezane za nestanak.

Gerovac je naglasio da su prijatelji koji su s njim bili u Beogradu prošli poligraf i da su oni “krucijalani izvor informacija, jer su bili sa njim”. On je, medjutim, naglasio da ne proizlazi njihova involviranost u nestanak i sve što se kasnije dogadjalo.

Načelnik uprave kriminalističke policije pohvalio je rad srpske policije rekavši da su preduzeli sve što se inače preduzima u sličnim slučajevima, da su hrvatskoj policiji predočili sve potrebne infomacije i da potragu nastavljaju istim intenzitetom. On je rekao da je na sastancima hrvatske i srpske policije bio i otac nestalog mladića, kao i da su se sastali sa srpskim ministrom policije Aleksandrom Vulinom.

Prema njegovim rečima, srpska policija je od prvog dana preduzela sve i napravila izuzetan posao u praćenju kretanja nestalog 27-godišnjeg Splićanina “od izlaska iz kluba do ulaska u vodu”, da su pregledani sati materijala, a kompletno je rekonstruisano i kretanje mladih Splićana od dolaska u Beograd.

On je rekao da su svi snimci nadzornih kamera sa beogradskih ulica pregledani i da se rezultati obradjuju, kao i da srpska policija ima radnu verziju dogadjaja, ali da o tome ne može da govori.

Upitan može li se sa sigurnošću reći da je Matej Periš ušao u vodu, Gerovac je rekao da se “može reći da je osoba koja je obučena kao Matej došla do vode, ali da ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu”.

“Postoje odredjene radnje koje upućuju na takve stvari, ali ne mogu vam iznositi detalje”, naglasio je on.

Gerovac je dodao i da je pod pretpostavkom da je Matej završio u vodi, srpska policija obavestila i sve susedne polciijske uprave da bi se dodatno pojačao rad.

Upitan kad je tačno prijavljen nestanak mladića, Gerovac je odgovorio da je do “kontakta policije i kolega koji su bili s njim (Matejem) došlo već ujutru”, a formalno kasnije tokom dana.

On nije želeo da govori o spekulacijama o korišćenju opijata i alkohola ni o informacijama koje je dobio od srpske policije, jer je istraga u toku, ali je ukazao da bi se za dokazivanje konzumacije opijata morao, medju ostalim, veštačiti urin.

Kada je reč o lociranju mobilnog telefona nestalog, on je rekao da je srpska policija to već učinila, a da će se deo obradjivati i u Hrvatskoj i rezultati će biti dostavljeni policiji u Srbiji.

On je istakao i da je zasad nepoznato zašto je Matej Periš u noći nestanka trčao beogradskim ulicama, što se vidi na snimcima nadzornih kamera. Takodje je rekao da je snimak iz Save na kojoj neko ili nešto pliva autentičan, snimljen u noći nestanka, ali da je to “da li neko pliva, ili ne  za diskusiju”.Matej Periš je nestao u noći s 30. na 31. decembar u Beogradu gde je stigao sa prijateljima na doček Nove godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x