Exit: Konkurs za HEMI muzičke nagrade traje još tri dana, prijavilo se 168 izvodjača

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: exitfest.org
Podelite vest

Konkurs za ovogodišnje HEMI muzičke nagrade (HMA) traje još tri dana, do 23. januara a do sada se prijavilo 168 izvodjača, saopštio je danas Exit.

Prošlogodišnji laureati, bendovi “Deaf Radio” i I Wear Experiment”, i Exit fondacija su u saopšenju pozvali solo izvodjače i bendove da se prijave na konkurs.

Istakli su značaj HMA za saradnju sa muzičkim ekspertima i osvajanje nove publike.

Do sada su stigle prijave 168 izvodjača iz devet zemalja, najviše iz Grčke i Rumunije, potom iz Poljske, Češke, Madjarske, Estonije, Severne Makedonije, Srbije i Slovenije.

Muzički žanrovi koji preovladjuju su rok, elektro i pop, zatim indi, džez, World Music, folk, metal, hip hop, R&B, pank i rege, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će 27 izvodjača iz Centralne i Jugoistočne Evrope biti nominovano u prvoj fazi ovogodišnjih HEMI muzičkih nagrada, koja podrazumeva treninge i umrežavanje, a u cilju otkrivanja novih muzičkih tržišta.

Devet izvodjača proći će u drugu fazu, gde će imati priliku za personalizovanu podršku stručnjaka iz muzičke industrije, zajedno sa promo podrškom i turnejama na 10 vodećih muzičkih konferencija i festivala širom Evrope.

U saopštenju se navodi da su to Athens Music Week (Grčka), BUSH (Madjarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), muzička konferencija PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzm Miasto (Poljska), Tallinn Music Week (Estonija) i Wianki festival (Poljska).

Nagrada za tri pobednika HEMI muzičkih nagrada biće po 5.000 evra za pokrivanje troškova stvaranja sadržaja, promociju i nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu.

Za selekciju kandidata zadužen je internacionalni žiri koji čini 27 članova, medju kojima su organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova i muzički novinari.

Svi prijavljeni će ostvariti benefite od publiciteta kroz 18 medijskih partnera u devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Madjarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija).

Kandidati moraju da imaju više od 18 godina i da žive u jednoj od HEMI zemalja, u obzir dolazi bilo koji muzički žanr a prijava je besplatna

HEMI muzičke nagrade (HMA) je program za talentovane muzičare koji su spremni da razviju medjunarodnu karijeru i kojima je cilj da dođu do novih tržišta i publike.

Ove muzičke nagrade organizuje HEMI (Hub for Exchange of Music Innovation), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja.

HEMI je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2023).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x