Ekološki aktivisti predali zahteve Vladi Srbije, nezadovoljni što ih premijerka nije primila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/ I.T.
Podelite vest

Predstavnici više ekoloških udruženja predali su danas na pisarnici Vlade Srbije zahteve koji se tiču ukidanja odredbe o Prostornom planu za realizaciju projekta Jadar i objavljivanje svih dokumenata potpisanih sa kompanijom Rio Tinto.

Ekološki aktivisti okupljeni ispred zgrade Vlade u centru Beograda izrazili su nezadovoljstvo u razgovoru sa novinarima jer premijerka Ana Brnabić nije mogla da ih primi te najavili da će u subotu nastaviti sa protestima.

Medju učesnicima skupa su predstavnici pokreta Ekološki ustanak kao i udruženja Suvoborska greda i Ne damo Jadar i Radjevinu.

Ranije je bilo najavljeno da će se ekološki aktivisti okupiti u vreme održavanja sednice Vlade ali će ona biti održana tek sutra.

Vlada Srbije saopštila je da je “primorana da reaguje na brutalne neistine koje iznose pojedine organizacije i pojedinci, a koje prenose mediji”, da je za danas u 12.00 sati bila zakazana sednica vlade i da je njeno održavanje otkazano.

U saopštenju se dodaje da se “redovne sednice Vlade Srbije, prema ustaljenom rasporedu, uobičajeno održavaju četvrtkom”, kao i da je naredna sednica vlade zakazana prošlog četvrtka, 6. januara za naredni četvrtak, 13. januar.

“Кoliko su ove tvrdnje neistinite, jasno se vidi i kroz obaveze predsednice vlade (Ane Brnabić) koje su zakazane na današnji dan. U 11.00 časova predsednica vlade je imala sastanak sa ambasadorom Egipta, dok je za 12.00 časova bio zakazan razgovor sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom”, navodi se u saopštenju.

Prema pisanju beogradskih medija, Vlada Srbije odložila je redovnu sednicu koja je trebalo da se održi danas, i zakazala je za sutra, zbog ekološkog protesta koji je ispred zgrade Vlade počeo u 12.00 sati, čiji su organizatori imali zahtev da prisustvuju sednici vlade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x