Dveri pozvale vlasti Srbije da ignorišu pisma sa zapada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS)
Podelite vest

Narodni pokret “Dveri” pozvao je danas predstavnike vlasti da odbace pritiske i ignorišu “eufemistička” pisma političkog zapada, kao i da ne povlače elemente državnosti sa Кosova i Metohije jer bi, kako su naveli, tim potezima istovremeno bio ugrožen i opstanak Srba i opstanak Srbije u najjužnijem delu naše zemlje.

“Ističemo i da će Srpski pokret Dveri podržati svaki državotvorni potez sa čije god strane bio iniciran, ali da ni po koju cenu neće biti deo zapadne agende koja podrazumeva rasparčavanje države” navedeno je u saopštenju.

Poslanik Dveri Borko Puškić ocenio je da pismo koje su predsednici Nemačke i Francuske poslali Aleksandru Vučiću, a zatim skoro istovetno uputili i Aljbinu Кurtiju, u sebi nosi poruku kojom se traži priznanje lažne države Кosovo i onu kojom se traži uvodjenje sankcija Rusiji i uporedio ga sa pismom Austrougarske pred početak Prvog svetskog rata.

Dodao je da pismo dvojice predsednika čini deo konstantne dimne zavese koju pušta naša vlast, a koju čini i poseta Ane Brnabić Кosovu i Metohiji.

“Iza te zavese srpski narod ostao je ponovo bez odgovora na pitanje koje su to crvene linije i gde se tačno nalazi granica zaštite onog dela naših sunarodnika koji stoje na prvim linijama odbrane srpske državnosti jer im poseta naše premijerke sa prelepljenim tablicama nekako deluje kao suspenzija postojanja Srbije na Кosovu i Metohiji”, dodao je poslanik Dveri.

“Do skora puzajuće, a sada već maratonsko priznanje Кosova uz stiker diplomatiju, ugrožava budućnost, dostojanstvo i integrititet države Srbije i ovo je verovatno poslednji trenutak da se daljem rasparčavanju Srbije stane na put”, zaključio je Puškić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x