DSS promenio ime u Novi DSS, Miloš Jovanović ponovo izabran za predsednika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je izmene statuta kojom je promenila ime u Nova Demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, a za predsednika je ponovo izabran Miloš Jovanović.

Novi DSS je, kako je saopšteno, usvojio Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije, pod nazivom “Srbija mora biti velika” a koja je, kako je navedeno, “značajna zbog određivanja položaja i uloge Srbije u svetu”.

“Deklaracijom se predlaže dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva poput evropsko ekonomskog prostora. Deklaracijom je definisano da bi uvođenje sankcija Rusiji, između ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim i ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo”, navedeno je u saopštenju.

Na izbornoj sednici skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik Miloš Jovanović.

Potpredsednici će biti Dejan Šulkić, Zoran Sandić, Predrag Marsenić koji su i do sada obavljali tu funkciju, dok su dva nova potpredsednika profesor na Fakultetu političkih nauka Siniša Atlagić i dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Uroš Janković.

Na skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor, saopštio je Novi DSS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x