DS: Šapić da podnese neopozivu ostavku zbog bahatog ponašanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapic Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da podnese neopozivu ostavku zbog kako su naveli, bahatog ponašanja i pretvaranja gradskih institucija u “uslužni servis funkcionera Srpske napredne stranke na štetu građana Beograda”.

DS je u saopštenju navela da je po preuzimanju dužnosti gradonačelnika, Šapić najavio uklanjanje nezakonito podignutih objekata, iako po navodima te stranke, “svi Beograđani znaju da je gradonačelnik jedan od tih ‘investitora’ koji nelegalno grade”.

“Čim je postao gradonačelnik, Šapić u junu dobija rešenje od opštine Novi Beograd o ozakonjenju objekta od 340m2 korisne površine, koji je bez ikakvih dozvola, nelegalno izgradio na Bežanijskoj kosi. Rešenje je doneto protivzakonito, jer se objekat ne nalazi na satelitskom snimku Republičkog geodetskog zavoda iz 2015. što je osnovni zakonski preduslov za legalizaciju”, naveli su iz DS.

Dodali su da je Gradska građevinska inspekcija 2021. naložila obustavu radova ali da je Šapić te radove “nastavio” kao i da je najnovijim rešenjem o legalizaciji, obustavljen i postupak protiv gradonačelnika Beograda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x