DS: Odluke Apelacionog suda još jedan dokaz veze kriminalaca i Vučićevog režima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: ds.org.rs
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su ukidanje pritvora Darku Šariću optuženom za šverc oko šest tona kokaina i prvostepene presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića “poslednji u nizu dokaza” povezanosti kriminalaca i režima Aleksandra Vučića”.

U saopštenju povodom poslednjih odluka Apelacionog suda, DS je ocenila da “režim Aleksandra Vučića štiti svoje saradnike koji ga održavaju na vlasti kriminalnim aktivnostima i metodama”.

“Poruka režima je jasna kada prebacuje u kućni pritvor nekoga ko je prvostepeno osuđen za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, dok u isto vreme slobodni ostaju i oni koji su zapalili kuću novinara kad su u kući bili i sam novinar i njegova supruga”, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da vlast time “zastrašuje građane kako se ne bi usudili da se bore za svoja prava i život u normalnoj, uređenoj i demokratskoj državi”.

“Zato osnovano sumnjamo da je mafijaška vlast namenila sličan epilog i za druge afere koje su uzdrmale javnost, i da će se tako Vučićevi bliski saradnici Velja Nevolja i Dijana Hrkalović pre ili kasnije isto naći na slobodi”, naveli su iz Demokratske stranke.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x