Donirano 300 bukvara za mališane koji kreću u srpsku dopunsku školu u Švajcarskoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je svečanoj dodeli diploma učenicima koji su završili osmi razred srpskih dopunskih škola u Švajcarskoj Konfederaciji.

Ministar Milićević, koji je trenutno i vršilac dužnosti ministra prosvete, održao je obećanje dato srpskoj dijaspori prilikom prethodne posete Kantonu Cirih, donirao je 300 bukvara za mališane koji od sledeće školske godine kreću u prvi razred srpske dopunske škole, kao i lektire za učenike starijih razreda.

Što više jezika čovek govori, to više vredi i duhovno je bogatiji, ali ako zaboravi maternji jezik, on gubi deo sebe i vezu sa svojim precima. Očuvanje i promocija nacionalnog identiteta, kroz baštinjenje srpskog jezika, ćiriličnog pisma, kulturnog nasleđa i istorije, prioriteti su delovanja našeg Kabineta, rekao je Milićević.

Ministar je pozvao mlade iz naše dijaspore da se prijave za učešće u tematskim letnjim kampovima koje će Kabinet u saradnji sa lokalnim samoupravama organizovati tokom jula i avgusta meseca širom Srbije.

Ovi letnji kampovi  treba da našoj deci iz sveta približe Srbiju, da vide lepotu zemlje, da se druže sa vršnjacima i kroz to još više zavole svoju maticu, poručio je ministar.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x