Dojave o postavljenim bombama u školama širom Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.M.
Podelite vest

Jutros je u velikom broju škola u Južnobačkom okrugu, Beogradu, Majdanpeku, ali i drugim gradovima stigla dojava o postavljenim bombama zbog čega je deo njih obavestio roditelje da deca ne dolaze u školu i da će se nastava danas održati onlajn.

Kako je javio portal Nova.rs, korisnici društvenih mreža potvrdili su ovu informaciju, objavivši da su dojave stigle i u škole u opštini Ada, Kikindi i Vrbasu.

U Majdanpeku su u toku provere, a na teren su izašli i vatrogasci i služba Hitne pomoći

I u više osnovnih škola u Valjevu stigle su dojave o postavljenim bombama, a prema pisanju lokalnih medija, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros u Prvu, Sedmu, Petu i Šestu valjevsku osnovnu školu.

Dojave o postavljenim bombama dobile su i dve osnovne škole u Novom Pazaru “Desanka Maksimović” i “Stefan Nemanja”, a policija je blokirala taj deo grada jer se u neposrednoj blizini nalaze i vrtić i zgrada PU Novi Pazar.

Kako su javili reporteri agencije Beta, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros i na adrese svih osnovnih škola u Rasinskom okrugu, a takve dojave dobile su i škole u Nišu, Pirotu i Babušnici.

________________________________________

Na internet adrese svih osnovnih škola u Rasinskom okrugu stigle su dojave o postavljenim bombama, izjavio je jutros za agenciju Beta načelnik Školske uprave Zoran Asković.

“Dojave o postavljenim bobmbama stigle su na mejlove svih osnovnih škola u Rasinskom okrugu, policija je obaveštena, vrše se provere, deca i nastavnici nisu u školskim objektima, nastava će za prvu smenu biti organizovana onlajn”, rekao je Asković.

Dojave o bombama, kako je dodao, nisu stigle u srednje škole kao ni u predškolsku ustanovu “Nata Veljković”.

Srednjoškolci, kazao je, za sada idu na nastavu.

Prema njegovim rečima, učenici i roditelji će u toku dana biti obavešteni o tome da li će u popodnevnoj smeni u osnovnim školama dolaziti na nastavu.

Dojave o bombama stigle su jutros u 7.30 u nekoliko niških osnovih škola, rekli su za ageniju Beta u Policijskoj upravi Niš.

“Ekipe policije su na terenu i u toku je antidiverzioni pregled. Deca nisu ni ulazila u škole”, navela policija u Niš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x