Đorđević: Proteste treba nastaviti do proterivanja Rio Tinta i smene Aleksandra Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Sa potesta u Nišu Predsednik pokreta "Oslobođenje", Mlađan Đorđević (desno)
Podelite vest

Povlačenje zakona o referendumu i eksproprijaciji nisu pobeda, a proteste treba nastaviti sve dok se Rio Tinto ne protera iz Srbije i smeni aktuelni predsednik Aleksandar Vučić, ocena je predsednika pokreta “Oslobođenje” Mlađana Đorđevića,

“Tražimo moratorijum na iskopavanje litijuma u Jadru i da se donese zakon o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma na teritoriji cele Srbije. To bi bio dobar rezultat ovih protesta, A nakon toga, naš osnovni zahtev je smena ili ostavka Aleksandra Vučića, jer živimo u zemlji u kojoj je “Srpska Narko Stranka”, kako je zovem,  zarobila Srbiju, u kojoj vlada mafija, korupcija i izdaja. Sve se to može rešiti kada njega ne bude bilo na vlasti”, ističe Đorđević.

Ocenjujući  proteste u Nišu, na koje je sa svojim pristalicama došao iz Beograda, predsednik pokreta “Oslobođenje”, kaže da je  Niš epicentar pobune, kako zbog posete Aleksandra Vučića, tako i zbog gigantskog bilborda na hotelu “Ambasador”.

“Ovaj bilbord u Nišu, sa likom “kineskog Tita”, je nešto što u Srbiji nikada nije viđeno. Uprkos vremenskim uslovima, oduševljen sam brojem građana koji su danas bili u protestu. Trajalo je sat vremena, blokirani su trgovi. Video se jedan bes kod naroda zbog svega što se događa. Meni je najvažnije da se danas protesti nisu prekinuli, jer je neko želeo da se oni danas ne održe. Čini mi se da je bilo sabotaže i od strane organizatora i od same vlasti”, ističe Đorđević.

Đorđević je dodao da oni koji su posle povlačenja dva zakona proglasili pobedu, mogli da proglase samo “svoju i Vučićevu” pobedu, jer je sve ličilo na “igrokaz”.

“Ova dva zakona apsolutno nisu ono zvog čega smo mi na ulicama. Organizatori prvih protesta su ih stavili kao zahteve, ali nemaju baš veze sa Rio Tintom. Zakon o eksproprijaciji je Vučić  stavio da bi ga povukao i ispao neko ko sluša narod.  U Zakonu o referendumu najvažnije, a to je da nema cenzusa, nije ukinuto. To znači da će Vučić sa svojim bratom, sinom, majkom i ocem da promeni šta god hoće”, ocenio je Đorđević za Srbija Vesti..

 Mlađan Đorđević je predsednik i osnivač pokreta “Oslobođenje”, a pokret je osnovan prošle godine. Rođen je 1963. godine u selu Smać kod Prizrena, a završio je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu,  po struci je diplomirani socijalni radnik. Tokom studiranja bio je jedan od organizatora i vođa studentskih protesta protiv Slobodana Miloševića 1991. i 1992. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x