Divanhana u Beogradu, koncert 17. juna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Divanhana printscreen
Podelite vest

Sarajevska grupa Divanhana će nastupiti u MTS Dvorani 17. juna, od 20 sati.

Pre mesec dana, nakon tragičnih događaja koji su potresli celu Srbiju, grupa Divanhana je svoj koncert pomerila za sredinu juna. U međuvremenu je sarajevski sastav imao uzbudljivi period, u kojem je vodeći world music magazine “Songlines” objavio da je Divanhani pripala prestižna nagrada “Songlines Music Award 2023” kao najboljoj grupi.

Beogradski koncert će svakako da protekne da protekne u znaku ovog priznanja, a članovi benda poručuju:

„Ova nagrada je za nas veliko priznanje i jako smo željeli da  radost podelimo sa našom cijenjenom publikom u gradu gdje smo svojevremeno počeli našu karijeru. Sa publikom koja odlično poznaje, voli i pjeva sevdalinku.”

Prvu radost zbog nagrade, sa bendom je već podelila publika na rasprodatim koncertima u Sarajevu i Banja Luci, gde je publika svojim pevanjem i svetlima mobilnih telefona dala dodatnu magiju poznatim pesmama.

Slavni sevdah sastav iz Sarajeva je svoj peti album Zavrzlama objavio 2022. za ugledne izdavače – domaći Multimedia Music i nemački CPL-Music. Album je odlično prošao kod šire publike, medija i stručne javnosti, te pobrao izuzetne recenzije i osvojio visoke pozicije na top-listama međunarodnih panela, World Music Charts EuropeBalkan World Music Chart i Transglobal World Music Chart. Prestižni britanski magazin Songlines je Zavrzlamu uvrstio u 10 najboljih albuma u svetu!

Koncertom u Beogradu Divanhana nastavlja seriju nastupa u Srbiji, jer su ove godine već nastupali u Novom Sadu, Aleksincu, Valjevu, Lučanima i Gornjem Milanovcu, a na leto ih očekuju nastupi u Kragujevcu, Smederevu, Aranđelovcu i ponovu u Valjevu .

https://www.youtube.com/watch?v=Ieb75WRQc_M

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x