Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru, Apelacioni sud odbio žalbu branilaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dijana Hrkalović, Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Podelite vest

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović na rešenje kojim joj je 24. decembra ponovo određen pritvor, zbog opasnosti od bekstva. Ovom odlukom potvrđeno je rešenje Specijalnog suda.

Suđenje Dijani Hrkalović zakazano je za 2. mart, pišu srpski mediji.

Dijana Hrkalović je 10. decembra puštena da se brani sa slobode nakon što je tužilaštvo za organizovani kriminal protiv nje podnelo optužni predlog sudu.

Na odluku o ukidanju pritvora žalilo se tužilaštvo, a Apleacioni sud je usvojio žalbu i naložio da se taj predlog ponovo razmotri, nakon čega joj je pritvor ponovo određen 24. decembra odlukom Specijalnog suda i to zbog opasnosti od bekstva.

Optužnim predlogom Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Potpredsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojević je 5. januara izjavio da treba ispitati da li su bivša sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i vodja kriminalne grupe Veljko Belivuk imali veze sa smrću bivšeg generalnog sekretara u predsedništvu Srbije Vladimira Cvijana.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x