Devizni priliv od turizma u prvih devet meseci veći od milijardu evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
foto: Vlada Republike Srbije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je da, prema izveštaju Narodne banke Srbije, devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih devet meseci 2021. godine iznosi milijardu i 150 miliona evra.

Matić je rekla da je devizni priliv od turizma bio u porastu u prvih devet meseci ove godine za 52,2 odsto izraženo u evrima (1.150 miliona evra), u odnosu na period januar–septembar 2020. godine.

Ovi ohrabrujući podaci rezultat su masovne vakcinacije naših građana, adekvatnih odluka Vlade, poput odobravanja stranim državljanima da se vakcinišu u Srbiji, ali i povoljne epidemijske situacije i stavljanja Srbije na zelenu listu EU, što je doprinelo dodatnoj prepoznatljivosti naše zemlje kao celovite i raznolike turističke destinacije, navela je ona.

Ministarka je dodala da je devizni priliv od turizma u 2019. godini, do sada najuspešnijoj turističkoj godini za Srbiju, iznosio milijardu i 436 miliona evra, te da su podaci o uspehu turističkog sektora u 2021. nadmašili sva očekivanja.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x