Čist vazduh, uređene staze za šetnju, zabavni i tematski parkovi, bogatstvo i raznolikost sadržaja, čine Zlatibor idealnom porodičnom destinacijom.

DESET RAZLOGA zašto je Zlatibor idealna destinacija za porodice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

Čist vazduh, uređene staze za šetnju, zabavni i tematski parkovi, bogatstvo i raznolikost sadržaja, čine Zlatibor idealnom porodičnom destinacijom.

Osim uživanja u zimskim čarolijama koje nas čekaju ove sezone, Zlatibor nudi veliki izbor aktivnosti za najmlađe, ali i starije. Ono što je sigurno je da vam na Zlatiboru sa decom svih uzrasta nikada neće biti dosadno, a jedini „problem“ je šta od toliko mogućnosti izabrati. Ovo su samo neki od predloga.

  1. Uživajte u sadržajima u centru – Rekonstruisan Kraljev trg napravljen je bez barijera, tako da u šetnji možete uživati i vozeći dečja kolica. Napravite krug oko zlatiborskog bisera, jezera koje je renovirano i obogaćeno čistom izvorskom vodom i dekorativnim prskalicama. Po obnovljenom koritu postavljena je rasveta u obliku zvezdanog neba. Svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje i efekata tokom večeri naglašavaju lepotu jezera i garantuju uživanje i u večernjim šetnjama.
Foto: TOZ
  1. Probajte vafle i palačinke u Trgovačkoj ulici – Kada ogladnite, zaputite se u Trgovačku ulicu gde ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu – krofnice, picu, lepinju, palačinke ili belgijske vafle. Mesto za sedenje ćete pronaći na obližnjim klupama i ostaje vam samo da uživate – u ukusu i pogledu na zlatiborsko jezero.
Foto: TOZ
  1. Vozite se najdužom gondolom na svetu – Nova zlatiborska atrakcija savršena je za porodično uživanje. Vožnja gondolom, koja povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornik, traje 25 minuta u jednom smeru. Bajkoviti zlatiborski pejzaži smenjuju se tokom vožnje, a pauzu možete napraviti na prelepom Ribničkom jezeru gde se nalazi međustanica.
Foto: TOZ
  1. Doživite Avantura park – Najveći avantura park na Balkanu smešten je u samom srcu Zlatibora, iznad pijace. U prostoru koji zauzima 4 hektara borove šume, mališani, ali i oni stariji, mogu testirati svoju snalažljivost i sposobnosti na 7 poligona. Za ljubitelje adrenalina, u okviru Avantura parka nalazi se i zip line, koji omogućava jedinstvenu vožnju sa pogledom na zlatiborske borove.
Foto: TOZ
  1. Obiđite El PasoCity – Ako biste da osetite duh Divljeg zapada, nema dileme – uputite se u El PasoCity. Ovaj jedinstveni tematski park nalazi se na samo 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu za Crnu Goru. Park je podeljen u nekoliko celina: kaubojski grad, indijansko selo, zlatiborski zaseok. Isprobajte rodeo, slikajte se u čuvenom salonu ili se odmorite dok se mališani spuštaju na ’tubing’ stazi.
Foto: TOZ
  1. Naučite da jašete konje ili se provozajte kočijom – Zlatiborski tereni idealni su da naučite da jašete konje. Prelepi planinski pejzaži i svež vazduh čine ovu aktivnost omiljenom među posetiocima svih generacija. Ako ste za mirniju avanturu,provozajte se kočijom i vratite u neka prošla vremena.
Foto: TOZ
  1. Istražite Stopića pećinu i vodopad u Gostilju – Mnogo je izleta na koje možete otići organizovano ili u sopstvenoj režiji. Čuvena Stopića pećina oduševljava sve generacije. Nalazi se na 19 km od centra Zlatibora, dužina uređenih staza je 330 metara, a zaštitni znak pećine su impresivne bigrene kade, kao i jedinstveni pećinski ukrasi. U blizini pećine nalazi se vodopad u Gostilju koji se ubraja među najviše prirodne vodopade u Srbiji. Odmor – za oči i dušu.
  1. Zabavite se u Dino parku – Čim kročite u Dino park, pozdraviće vas Alosaurus i shvatićete da ste ušli u magično carstvo dinosaurusa usred borove šume. Najveći zabavno edukativni park na Balkanu prostire se na 6 hektara u srcu Zlatibora. Replike dinosaurusa, veštačka stena, avantura park, zip line, zoološki vrt, poligon za rolere i trotinete, 6D bioskop – garantuju da će ovde svako pronaći svoj kutak za zabavu.
Foto: TOZ
  1. Posetite igraonice u hotelima i parkove za decu u centru – U neposrednoj blizini jezera i fudbalskog terena, nalazi se prostrani park u kom se mališani mogu istrčati i potrošiti energiju. Parkovi za decu nalaze se i na putu za Spomenik, u naselju Palisad, a uskoro će biti završen i park u naselju Karaula. Kada je vreme loše, parkove možete zameniti igraonicama u hotelima.
Foto: TOZ
  1. Ručajte u kafani u Mačkatu – Kafane u Mačkatu poznate su po jagnjećem pečenju, ali i drugim zlatiborskim specijalitetima, poput kajmaka, sira i sada već nadaleko poznate komplet lepinje. Ne razmišljajte o kalorijama, sve ćete to potrošiti u šetnji po proplancima i uređenim stazama.Zlatibor vas čeka!

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x