Dečiji osmeh je najbezbednije skrovište sreće

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Pexels, Pixabay
Podelite vest

Često razmišljam o tome šta je u stvari sreća?! Sigurna sam da mnogi ne znaju pravo značenje prideva srećan. Gledam svoje drugare. Šta njih čini srećnima?

Pa naravno, skupi telefoni, patike, garderoba.

Кada bi se samo malo osvrnuli iza sebe i uvideli da nije sve u novcu i skupim stvarima.

Mene srećnom čine porodica i priroda. Кada sam sa porodicom osećam se lepo i bezbedno. Tako je i kada sam u prirodi. Znam da postoji recept pomoću kog postajemo najbezbedniji?! Osmeh!

Ta kriva otvorena linija ima moć da potpuno promeni izgled nečijeg lica. Izgleda prosto nacrtati je na papiru, ali da bi se našla na dečijem licu potrebno je više napora.

U stvari, potrebnoje samo prepustiti se životnim čarima. Dok trčkaram po travi bosa, ta kriva linija nenapušta moje lice.

Кad osetim jutarnju rosu, čak mi se i rupice na obrazima pojave. Zagrlim drvo i osetim mir u duši, osetim neverovatnu snagu i čini mi se da mogu da poletim.

Drugari, ostavite telefone, zaboravite na kratko na Fejsbuk, Instagram…

Oslušnite vetar koji peva svoju životnu pesmu. Dozvolite da pomrsi čuperke vaše i nečije tuđe kose. Okupajte se u sunčevim zracima koji se probijaju kroz jesenje oblake i podsećaju nas da će ponovo doći topli i nasmejani dani.

Uživajte u cvrkutu upornih ptica koje se nadmeću u skakanju sa grane na granu. Pružite ruku drugu ili drugarici, trčite zajedno po parku i dišite duboko.

Pevajte na sav glas.

Videćete kako će da vas ispuni neko blaženstvo. Prosto ćete imati osećaj da lebdite.

A ona kriva linija će neprestano treperiti na vašem licu, neće vas napuštati. Tek tada ćete biti bezbedni.

Niko neće moći da vam učini bilo kakvo zlo. Jer vi imate najjače oružje – OSMEH!

To je vaša sreća, vaše utočište i sklonište. Zato se smejte najglasnije što možete, oterajte zle duhove i prizovite dobre vile!

Smejte se jer je osmeh najveće blago koje treba svim snagama da čuvate! Samo vas osmeh može odvesti do vaše Plave zvezde i učiniti da osetite sreću! Veliki prijatelj dece, Minja Subota, jednom je rekao: „Ne učite decu da budu bogata, učite ih da budu srećna. Na taj način će jednog dana znati prepoznati vrednost stvari, a ne njihovu cenu!“

 

 

Jovana Glidžić (VI/3 OŠ “ Stefan Nemanja“ Niš) počela je da piše u prvom razredu osnovne škole, sada pohađa šesti razred i ima oko 80 književnih nagrada. Poslednja u nizu, kao kruna njenom dosadašnjem radu, je Svetosavska nagrada koju je dobila na Savindan u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x