Četiri dobitnika priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” s područja opštine Čajetina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Četiri dobitnika priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” s područja opštine Čajetina; Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Kulturni centar Zlatibor dobitnik je priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za prezentaciju kulturne i turističke ponude, povodom izuzetno uspešnog rada tokom 2021. godine. Priznanje je uručeno direktoru turističke organizacije Zlatibor, Vladimiru Živanoviću, u sredu 30. marta upravo u ovoj ustanovi.

Priznanje je uručeno direktoru turističke organizacije Zlatibor, Vladimiru Živanoviću

Sedamnaest privrednih i društvenih predstavnika i stvaralaca sa teritorije Zlatiborskog okruga, koji su svojim zalaganjem u nauci, kulturi, obrazovanju i preduzetništvu doprineli razvoju zajednice, odnelo je ovogodišnje nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Među leuratima našli su se i opština Čajetina, koja je nagrađena za razvojne projekte Zlatiborskog okruga i društvenu odgovornost, „Gold gondola“ za unapređenje turističke ponude, kao i hotel „Buket“ za vrhunski kvalitet i komfor.

Konferenciju je svojim prisustvom i pozdravnim govorom uveličao i otvorio Vlado Markanović, ispred „Media invent“-a. Potom je program nastavio Boško Negovanović, legendarni novinar i voditelj. Svečanost je uveličana i izvođenjem himne Republike Srbije “Bože pravde” u izvođenju Vujice Dragovića, člana „Udrženja za negovanje narodne tradicije Zlatibor“.

Priznanje ”Kapetan Miša Anastasijević” ustanovljeno je 2000. godine. Sa osnovnim zadatkom promocije privrednog i društvenog stvaralaštva, u okviru projekta “Put ka vrhu” koji zajednički realizuju Media invent, Univerziteti Beograd i Novi Sad te Javni servis RTV. Pokrovitelji su Privredna komora Srbije i Unija poslodavaca Srbije.
Svečano zatvaranje upriličeno je govorom predsednika „Udrženja Užičana u Beogradu“, profesora doktora, Miloša Tucovića, koji je izlaganje završio citatom jednog od najplodonosnijih naučnika modernog doba, Mihajla Pupina. – “Ništa čoveka ne čini toliko sretnim kao njegovo vlastito ubeđenje da je učinio sve što je mogao, ulažući u svoj rad svoje najbolje sposobnosti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x