Čačak dodelio 255 stipendija i novčanih nagrada najboljim studentima i đacima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google Street View printscreen
Podelite vest

Grad Čačak dodelio je danas bespovratne stipendije i novčane nagrade za 255 najboljih studenata i đaka iz tog grada, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 17 miliona dinara.

Stipendije su dobila 143 studenta iz Čačka koji su imali prosečnu ocenu veću od 8,5, a oni će tokom narednih 10 meseci primati po 8.000 dinara. Učeničku stipendiju, od 4.000 dinara mesečno, u deset rata, dobilo je 17 đaka koji sa odličnim uspehom pohađaju srednje škole za talente.

Jednokratne novčane nagrade, od po 12.000 dinara, dodeljene su za 22 studenta prve godine fakulteta, koji su prilikom upisa na rang listi imali 95 ili više bodova.

Istu sumu novca, kao nagradu na osvojenom prvom, drugom ili trećem mestu na republičkom takmičenju, dobila su 73 učenika čačanskih osnovnih i srednjih škola. Tri najbolja studenta iz Čačka, sa prosečnom ocenom 10 – Milica Bukarica, Anastasija Rubaković i Milena Dukić, dobile su od Grada laptop.

Gradonačelnik Milun Todorović rekao je prilikom dodeljivanja stipendija da će grad uvek stajati uz svoje đake i studente i truditi da im stvori sve uslove da se nakon školovanja zaposle u Čačku i osnuju svoje porodice.

“Njihov motiv da budu najbolji nama daje motiv da nam uvek budu na prvom mestu”, rekao je Todorović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x