Brnabić i Pič o ekonomskoj i političkoj stabilnosti u regionu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom o regionu, unapređenju bilateralnih odnosa i aktuelnoj energetskoj situaciji.

Brnabić je izjavila da je strateški cilj Srbije evropski put i naglasila da će buduća vlada nastaviti reformske procese, ali da je neophodan pozitivan impuls evropske zajednice i brže otvaranje klastera, saopšteno je iz vlade.

Brnabić je rekla da Srbija podržava i aktivno učestvuje u intenziviranju saradnje kroz različite inicijative i da je, kako je prenela, opredeljena za čvršću saradnju regiona kroz infrastrukturne i ekonomske projekte i Otvoreni Balkan.

Specijalni izaslanik čestitao je Srbiji na organizaciji Prvog međunarodnog sajma vina u Beogradu, koji predstavlja dodatnu podršku saradnji i ekonomskom povezivanju, a ujedno menja i perspektivu regiona u budućnosti.

Pič je rekao da Velika Britanija podržava izgradnju bolje perspektive za mlade ljude u regionu, a pre svega kroz infrastrukturno i ekonomsko povezivanje i jačanje političke stabilnosti regiona.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Brnabić je navela da očekuje smirivanje tenzija, podsećajući da je Beograd opredeljen za očuvanje mira i stabilnosti, ističe se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o potencijalima koje nudi britanski kreditni mehanizam UK EF (UK Export Finance), koji je već delom uključen u finansiranje izgradnje Moravskog koridora.

Brnabić i Pič razgovarali su i o saradnji u oblasti energetske bezbednosti, za koju je mandatarka navela da će biti jedan od prioriteta naredne vlade, dok je britanski izaslanik iskazao spremnost za saradnju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x