BIRODI: Olivera Zekić izrekla ‘militarističke etikete’ i neistine na televiziji Pink

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da izjava predsednice Saveta REM-a Olivere Zekić u emisiji “Hit Tvit” televizije Pink da su organizacije koje monitorišu medije “paravojni REM”, predstavlja “upotrebu militarističke etikete” koja se može razumeti kao čin stvaranja ambijenta u kojem će napadi svake vrste biti društveno opravdani.

BIRODI navodi da je predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) gostujući na televiziji Pink, pored “militarističke etikete”, izrekla “neistinu da organizacije koje monitorišu medije samo interesuje zastupljenost predsednika republike, a ne i predsednika Narodne skupštine”.

“BIRODI od 2012. monitoriše samo dnevnike i političke emisije i uvek jasno naglašava da se njima meri zastupljenost predsednika republike, Narodne skupštine, predsednika Narodne skupštine i političkih stranka”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema aktuelnom monitoringu koji traje od 1. decembra 2020. godine, sa izuzetkom jula i avgusta, do 30. novembra 2021, u centralnim informativnim emisijama na pet televizija sa nacionalnim frekvencijama predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio zastupljen 92 sata 35 minuta i 53 sekunde.

“Od toga je 88,3 odsto pozitivno predstavljen, 11,7 odsto neutralno i 0,1 negativno, dok je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, bio ukupno skoro 30 puta manje – tri sata jedan minut i četiri sekunde, od toga 32 pozitivno, 67,7 neutralno i 0,3 negativnog vremena”, navodi se u saopštenju.

BIRODI navodi da će se zbog ovakvog ponašanja Olivere Zekić obratiti medjunarodnim organizacijama, uključujući i medjunarodnu asocijaciju regulatornih tela.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x