Apelacioni sud povećao kaznu Babićevom vozaču na četiri i po godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Apelacioni sud Foto: B.Lj.
Podelite vest

NIŠ – Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Dejana Stanojevića iz Beograda na četiri i po godine zatvora jer je na naplatnoj rampi Doljevac izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a povređene četiri, među kojima i direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić.

Osnovni sud je prvostepenom presudom aprila ove godine Stanojevića osudio na tri godine i 10 meseci zatvora, a na presudu su se žalili i okrivljeni i tužilaštvo.

Vozač “Koridora Srbije” je osuđen jer je 31. januara 2019. na auto-putu Niš-Leskovac službenim vozilom “škoda superb” udario u vozilo koje se nalazilo u kanalu naplatne rampe, a potom je to vozilo udarilo u još jedan automobil u kanalu.

U udesu je nastradala Stanika Gligorijević iz Debelice kod Knjaževca koja se nalazila na zadnjem sedištu putničkog vozila, teško je povređena njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, a Mirjanin suprug Srđan je lakše povređen.

Direktor “Koridora Srbije” je u udesu povređen kao i vozač drugog vozila koje se nalazilo na naplatnoj rampi.

Tokom čitavog sudskog procesa sestra nastradale, Mirjana Aleksić i njen adbokat Božidar Prelević insistirali su da u sudnici budu prikazana i dva minuta snimka sa kamera koji pokazuju momenat sudara i ono što se nakon toga događalo na naplatnoj rampi, ali je presuda izrečena bez prikazivanja tog snimka.

Oni su na suđenju istakli da se za volanom službenog vozila nije nalazio Stanojević već njegov direktor Babić.

Tokom sudskog procesa oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je pregledao ceo snimak udesa i da Babić “nije kriv”.

Prelević je tokom suđenja ukazivao na brojne propuste napravljene tokom istrage, između ostalog i to da nije urađena DNK analiza sa mesta vozača “škode superb”, što se inače radi kada treba da se ustanovi ko se nalazio za volanom nekog vozila.

On je po završetku suđenja kazao da Stanojević i treba da bude u zatvoru kad je pristao da bude “kaskader”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x