AO – Kecmanović u 1/8 finala protiv Monfisa: Trebalo da igram protiv Đokovića, a sada sam u 4. kolu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: AP Photo/Tertius Pickard
Podelite vest

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 6:4, 6:7, 6:2, 7:5. Meč Kecmanovića i Sonega, 77. i 26. tenisera sveta, trajao je gotovo tri i po sata.

Kecmanović će se za plasman u četvrtfinale Australijan opena boriti sa Gaelom Monfisom iz Francuske koji je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina sa 7:6, 6:1, 6:3. Srpskom teniseru je za osvajanje prvog seta bio dovoljan jedan brejk, koji je napravio u trećem gemu, dok je drugi izgubio u taj-brejku (10:8), ali to ga nije poremetilo.

U trećem setu nije bilo brejkova do šestog gema kada je Kecmanović oduzeo servis protivniku, a potom još jednom u osmom za prednost od 2:1. Četvrti set je počeo brejkom Sonega, ali je Kecmanović anulirao tu prednost i izjednačio na 4:4, da bi pri vodjstvu 6:5 iskoristio drugu meč loptu za plasman u osminu finala i svoj najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri.

“Neverovatno je. Pre nedelju dana je trebalo da igram protiv svetskog broja 1 i ne bih imao mnogo šansi, ali sada sam u četvrtom kolu, tako da sam srećan što sam uspeo da iskoristim ovu šansu i što igram zaista dobar tenis”, rekao je Kecmanović na konferenciji za novinare.

Foto: AP Photo/Tertius Pickard

“Biće definitivno teško. Igrao sam sa njim na poslednjem turniru u Parizu i bio je to težak meč u tri seta. Sigurno će biti teško, igra dobro, ali sam i ja takodje igrao dobro i u dobrom sam zamahu pa se nadam da će to biti dovoljno”, rekao je Kecmanović.

Kecmanović i Monfis su se do sada sastali samo jednom, u Parizu, i tada je slavio Francuz. Novinare u Melburnu je takodje zanimalo i da li se Kecmanović čuo sa Novakom Djokovićem nakon deportacije iz Australije.

“Nisam. Mislim da se još oporavlja od svega i ne želim da ga uznemiravam. Razgovaraću sa njim kada se stvari smire”, rekao je kratko Kecmanović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x