AFP: Djoković 16. decembra pozitivan na kovid, sutradan na dogadjaju u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: AP Photo/Luca Bruno
Podelite vest

Najbolji teniser sveta Novak Djoković, čiji australijski advokati tvrde da je 16. decembra bio pozitivan na korona virus, narednog dana je bez maske prisustvovao svečanosti održanoj u Beogradu u čast mladih srpskih igrača, objavila je danas agencija Frans pres. U saopštenju od 17. decembra, Teniski savez Beograda je objavio da je “najbolji teniser planete” i “nosilac 20 grend slem titula” mladim igračima dodelio pehare i diplome.

“Samo nagradjena deca prisustvovala su svečanosti uručenja pehara održanoj u Teniskom centru ‘Novak’ u Beogradu zbog zdravstvenih mera povezanih s pandemijom korona virusa”, navodi se u toj u objavi.

Objavljeno je i nekoliko fotografija na kojima Djoković pozira sa zvaničnicima saveza i dvadesetak dece. Niko od njih na fotografijama ne nosi zaštitnu masku. AFP navodi da je većina srpskih medija objavila vest sa tog dogadjaja. Takodje, Djoković je dan ranije, 16. decembra, prisustvovao dogadjaju u Pošti Srbije gde je svečano predstavljena marka sa njegovim likom.

Tog 16. decembra, najbolji teniser sveta je bio i učesnik panela “Putem šampiona” u organizaciji svoje Fondacije, na kojem su govornici bili i trofejna košarkašica Sonja Vasić i trener Partizana Željko Obradović.

Djoković je sredinom ove nedelje otputovao za Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije kako bi učestvovao na prvom grend slem turniru u sezoni, ali mu je po dolasku u Melburn ukinuta viza. On se od tada nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melburnu gde čeka odluku suda na žalbu.

Australijan open počinje 17. januara, a Djoković je devetostruki šampion tog turnira.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x