Aca Jovan Krstić – profesor matematike sa milion interesovanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Aca Jovan Krstić radi kao nastavnik matematike u niškoj Osnovnoj školi “Duško Radović”, a njegova interesovanja su, osim matematike, autofagija, šah, maraton, biciklizam, zdrava ishrana, politika, vera, korona virus. Zanimljivosti iz života snima i deli preko svog YouTube kanala koji trenutno ima tri hiljade pratilaca, a njegovi klipovi se na ovoj platformi gledaju preko sto sati dnevno.

“U životu radim milion stvari, a za ono što mislim da može biti zanimljivo i drugima, objavim. U poslednje vreme je politika u žiži interesovanja, pa objavljujem i takve klipove do deset minuta, recimo sa konvencije Ujedinjene Srbije u niškom Narodnom pozorištu”, objašnjava Krstić.

Autofagija, koja je u poslednje vreme izuzetno popularna, jedna je od sfera Krstićevog interesovanja, a autofagiju primenjuje u svakodnevnom životu. To znači da tokom dana jede osam sati ( ne sve vreme, naravno), a najmanje 16 sati ne jede ništa. Ima perioda kada ne jede ništa dan, dva ili tri, kaže. Presnu hranu jede poslednjih 17 godina.

 

“Bez kuvanja, pečenja i prženja, jedem sirovo voće i povrće. Tako se hrani Novak Đoković, samo sam ja počeo pre njega”, dodaje u šali.

Krstić je aktivni sportista i trči maratone, kaže da posebno voli planinske trke.

“Dok trka traje, ujedno i snimam, tako da oni koji prate moj kanal imaju sliku direktno sa terena”, objašnjava.

Niški profesor matematike je zbog svog svojih mnogostrukih interesovanja čest gost na lokalnim televizijama, pa se na njegovom kanalu nalaze i snimci emisija u kojima gostuje.

Krstić je i aktivni šahista, osim što igra i organizuje šahovske turnire, on je i međunarodni sudija na turnirima.

Po njgovim rečima veliko interesovanje izazvala je nedavna objava sa Opštinskog takmičenja iz matematike, za koju je pohvalu dobio iz Hrvatske. Sa svojim učenicima snima i analize matematičkih  zadataka i tako pomaže onima koji se ne snalaze dobro u matematičkoj nauci.

“Tu se nađe i po neki smešni klip. Recimo, znam da mrdam ušima i to sam snimio i objavio”, kaže uz osmeh.

Dodaje i da priprema serijal klipova pod nazivom “da se ja pitam” u kojima bi istakao šta sve u gradu na Nišavi može bolje da se uradi. Na tu ideju je došao vozeći se biciklističkom stazom koja nije celom dužinom obeležena, što otežava vožnju.

Jedan od klipova koji je imao najveći broj pregleda snimio je tokom letovanja u Sutomoru.

” Svi idu na more da bi bili na plaži, a ja idem da obilazim tvrđave i planine. Mislim da ti morski klipovi imaju preko 30.000 pregleda”, ističe.

 

Foto: privatna arhiva

Ako se neka od Krstićevih mnogobrojih interesovanja poklapaju sa vašima,  “zapratite” ga via YouTube Aca Jovan Krstić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x