POKS: Višak novca za rebalans budžeta uzet porezima od građana i privrede

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube POKS printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da 80 odsto povećanih prihoda u rebalansu budžeta nisu nikakvi stvarni prihodi, nego porez koji država uzima od građana Srbije.

U saopštenju POKS ocenjuje se da predstojeći rebalans budžeta prati uobičajena marketinška kampanja vlasti koja pokušava da sakrije činjenicu da višak prihoda kojim se toliko hvali dolazi od građana i privrede.

“Od 132,5 milijardi dinara na taj način u državnu kasu doći će 106,2 milijarde tako da se država hvali time što će uzeti još više novca od svojih građana. Prirodno je da imamo veću stopu privrednog rasta od razvijenih ekonomija pošto smo nerazvijeni, ali nije prirodno da nam bruto društveni proizvod ne prati tu stopu rasta. Bruto društveni proizvod Srbije za 11 godina je kumulativno porastao samo 17,6 odsto, dok je Poljska povećala svoj BDP za 47,5 odsto, a Rumunija za 27,8 odsto”, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

Dodao je i da je to realan pokazatelj, i da je po njemu jasno da Srbija zaostaje i nazaduje u odnosu i na region i na EU i da je “ekonomski tigar samo u plaćenim terminima srpskih medija”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x