Panorama Surdulice

Fotografije panorame Surdulice, sa vidikovca kod nekadašnje kafane “Vlajče”, iznad naselja Belo Polje, na planini Čemernik, sa nadmorske visine od oko 700 metara.

Planina Kozjak

Planina Kozjak, na granici Srbije i Severne Makedonije, sa najvišim vrhom Virovi (1283 m). Lagana staza do vrha Virovi vodi od manastira Svetog Prohogra Pčinjskog.

VidiSrbiju – Sve ono što SRBIJA ZAISTA jeste

VidiSrbiju.rs je nacionalni turističko-informativni portal gde možete da pronađete puno toga o lepotama i znamenitostima naše domovine. Sa radom kreće upravo na Uskrs jer sve lepe stvari otpočinju kada su bitni datumi, tada “padaju” odluke i tada kreće puno toga lepog da se dešava, verujemo sa našim portalom biće tako. Nikada ranije nije nam bilo […]

Poslonske planine

Poslonske planine, pitomo pobrđe uz desnu obalu Južne Morave, od sela Maletina, do Pojata i Stalaća. U središtu područja je selo Poslon po kome je ono i nazvano. Najviši vrh ovog područja je Cerovačka vetrenja sa 491 m nadmorske visine. Ovo područje nazivalo se i “mala Sveta Gora”, zato što je u srednjem veku ovde […]

Naša sela: Izbor momenta za setvu kukuruza

I u ovom izdanju prenosimo aktuelne informacije iz poljoprivrede u uslovima vanrednih okolnosti. Vašoj pažnji preporučujemo prilog o uslovima zemljišta za setvu kukuruza i reportažu o jednom od novih vinograda, koji je zasađen početkom uvedenog vanrednog stanja.