podeli

Teško je naći nekog ko na ovim prostorima ne voli ćevape. Kao da nam je to, nekako, upisano u DNK. A ima ih raznih – sarajevski, leskovački, novopazarski, banjalučki…

Možda je ćevap samo mali, duguljasti komad mlevenog mesa. Ali oni koji ih prave kunu se da se ćevapi razlikuju koliko i gradovi u kojima se spremaju.

Bojan Šekularac, vlasnik „Pink“ kaže da se meso od kog se pravi pazarski ćevap ne melje.

„To meso se secka da ne bi bilo potrebe da se stavlja bilo šta drugo što bi povezalo to meso. Ljudi koji se bave ćevapima i mlevenim mesom znaju o čemu govorim, a ljudi koji se ne razumeju znaju da smo mi najbolji ćevap u zemlji“, objašnjava Šekularac.

Tajna je, dodaje, u kontrolisanom vrenju mesa, a ne u sastavu. Sastav pazarskog ćevapa je luk i juneće meso. A tajnu ima i majstor za sarajevski i banjalučki ćevap.

„Tajna je samo u začinima, a razlika je u formi. Banjalučki ide u blokovima po četiri komada, a sarajevski ide komadno po jedan“, kaže Zoran Kuzmanović, vlasnik ćevabdžinice „Cica“.

Opširnije na RTS.rs

* Portal Srbija Vesti preuzima deo vesti i po jednu fotografiju sa sajtova drugih medija, i postavlja link ka izvoru vesti. Portal Srbija Vesti ne snosi odgovornost za sadržaje linkova niti fotografije i video snimke koji su deo linka koji vodi na druge internet stranice. Ukoliko vest sadrži netačne navode, vređa ili krši nečija autorska prava, molimo Vas da nas odmah o tome obavestite na info@srbijavesti.rs kako bi sporni sadržaj bio uklonjen.

Ostavi odgovor

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Srbija Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Srbija Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Srbija Vesti se možete obratiti ovde: web {at} srbijavesti {dot} rs